Legea nr.71 din 2011 aplicarea Codului civil

∞ Toate cele trecătoare sunt supuse întâmplării ∞

Legea nr.71 din 2011 aplicarea Codului civil a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 511 din 24 iulie 2009

CAP. I Dispozitii generale

ART. 1

Prezenta lege cuprinde dispozițiile privind punerea in aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil,

  • publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 511 din 24 iulie 2009,
  • denumită în continuare Codul civil, având ca principal obiect punerea de acord a legislației civile existente cu prevederile acestuia,
  • precum și soluționarea conflictului de legi rezultând din intrarea în vigoare a Codului civil.

ART. 2

Ori de cate ori legi speciale sau complementare Codului civil fac trimitere la „Codicele civil” sau „Codul civil”, denumit in continuare Codul civil din 1864, sau la dispoziții abrogate ori modificate prin prezenta lege, trimiterea se consideră a fi făcută la dispozițiile corespunzătoare care le înlocuiesc.

ART. 3

Actele si faptele juridice incheiate ori, după caz, savarsite sau produse inainte de intrarea in vigoare a Codului civil nu pot genera alte efecte juridice decat cele prevazute de legea in vigoare la data incheierii sau, dupa caz, a savarsirii ori producerii lor.

ART. 4

La data intrarii in vigoare a Codului civil, actele juridice nule, anulabile sau afectate de alte cauze de ineficacitate, prevazute de Codul civil din 1864, precum si de alte acte normative, raman supuse dispozitiilor legii vechi, neputand fi considerate valabile ori, dupa caz, eficace potrivit Codului civil sau dispozitiilor prezentei legi.

ART. 5

(1) Dispozitiile Cod civil se aplica tuturor actelor si faptelor incheiate sau, dupa caz, produse ori savarsite dupa intrarea sa in vigoare, precum si situatiilor juridice nascute dupa intrarea sa in vigoare.

(2) Dispozitiile Cod civil sunt aplicabile si efectelor viitoare ale situatiilor juridice nascute anterior intrarii in vigoare a acestuia, derivate din starea si capacitatea persoanelor, din casatorie, filiatie, adoptie si obligatia legala de intretinere, din raporturile de proprietate, inclusiv regimul general al bunurilor, si din raporturile de vecinatate, daca aceste situatii juridice subzista dupa intrarea in vigoare a Codului civil.

Textul integral…….Legea-nr.-71-din-2011 punerea-in-aplicare-Cod-civil ……..

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.