Centrul European al Consumatorilor din Romania – ECC Romania

 Centrul European al Consumatorilor din România (ECC Romania) a fost înființat la 1 ianuarie 2008 și s-a alăturat rețelei ECC-Net. Această rețea ECC-Net: Centrul European al Consumatorilor din România (ECC România) Principalele activități sunt: Prin activitatea sa, ECC România contribuie la protecția eficientă a consumatorilor, asigurând accesul la o piață sigură și transparentă, și promovează…

Formatul Bucuresti sau Bucuresti 9

Formatul București sau București 9 (B9 sau B-9; în poloneză Bukaresztańska Dziewiątka) este o organizație: Introducere Formatul București este un cadru important pentru organizarea și desfășurarea evenimentelor internaționale, precum conferințe, întâlniri și simpozioane, punând accent pe cooperarea între statele din regiune și din afară. Acesta facilitează dialogul și cooperarea în diverse domenii, inclusiv economie, cultură…

Competente cheie si masuri luate pana in prezent

Competențe cheie ”Recomandarea 2006/962/CE privind competențele cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții” îndeamnă guvernele UE să includă predarea și învățarea competențelor-cheie în strategiile lor de învățare pe tot parcursul vieții. Recomandarea identifică opt competențe-cheie care sunt fundamentale pentru fiecare persoană în cadrul unei societăți bazate pe cunoaștere. Competențele cheie Principalele competențe cheie identificate includ…

Competente si calificari pentru integrarea in munca

Competențe și calificări În prezent, evoluția tehnologică și provocările globale și demografice reconfigurează modul în care lucrăm, învățăm și participăm la dezvoltarea societății. Adaptarea la aceste schimbări și prosperitatea sunt facilitată de dezvoltarea competențelor adecvate. În zilele noastre, este necesar ca cetățenii să aibă diverse competențe, de la cele de bază (citit, scris, calcul, cultură…

Operatiile UE pentru salvarea de vieti omenesti pe mare

Operatiile UE pentru salvarea de vieți omenești pe mare au fost instituite ca răspuns la criza migranților și refugiaților care încearcă să ajungă în Europa. Aceste persoane se confruntă cu călătorii periculoase, punându-și viețile în pericol, deoarece traficanții de persoane folosesc tactici tot mai periculoase pentru a traversa Marea Mediterană. De la începutul crizei în…

Criminalitatea maritima

Criminalitatea maritimă Infracțiunile maritime constituie o problemă majoră în întreaga Uniune Europeană și reprezintă o amenințare semnificativă pentru securitatea maritimă. Aceste infracțiuni sunt diverse și pot avea consecințe grave asupra mediului înconjurător, economiei și securității naționale și regionale. Principalele tipuri de infracțiuni maritime Pirateria maritimă constă în atacurile asupra navelor în scopul jafului sau al…

Actiuni pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor

Acțiuni pentru protecția intereselor colective ale consumatorilor Descoperă ce sunt acțiunile pentru protecția intereselor colective ale consumatorilor și cum acestea contribuie la asigurarea drepturilor și securității consumatorilor. În protejarea intereselor colective ale consumatorilor, există o serie de măsuri și acțiuni implementate pentru a proteja drepturile și a îmbunătăți experiența consumatorilor la nivel colectiv. Actiuni pentru…

Noua strategie a UE pentru păduri pentru 2030

„Noua strategie a UE pentru păduri pentru 2030” contribuie la protecția biodiversității, gestionarea sustenabilă și combaterea schimbărilor climatice, prin împădurire, bioeconomie circulară și conservarea ecosistemelor forestiere. O nouă strategie a UE pentru păduri pentru 2030 – gestionarea durabilă a pădurilor în Europa (2023/C 125/02). Strategia actualizează importanța pădurilor ca ecosisteme fixatoare de Carbon, implicate în…

Pachetul legislativ “Pregătiți pentru 55”

Pachetul legislativ “Pregătiți pentru 55″ este o inițiativă a Uniunii Europene. Pachetul legislativ “Pregătiți pentru 55” Scopul general Pachetul are ca obiectiv principal reducerea emisiilor și limitarea creșterii temperaturii globale. Prin măsuri concrete, precum extinderea pieței de emisii de carbon (ETS), impunerea unor standarde stricte pentru autoturisme și camioane, dar și încurajarea surselor regenerabile de…

Retrocedarea bunurilor imobile catre cultele religioase

Retrocedarea bunurilor imobile către cultele religioase Provocări în retrocedare Unul dintre principalele obstacole ale retrocedării imobilelor către cultele religioase este complexitatea procesului birocratic, care implică dovedirea dreptului de proprietate prin acte de arhivă și reconstituirea acestuia în unele cazuri. De asemenea, există conflicte legate de proprietăți care au fost între timp vândute sau transferate unor…