Certificat de urbanism, autorizatia de construire

Nu poți schimba trecutul, dar poți influența viitorul

Autorizarea executării lucrărilor de construcţii este reglementată prin: Certificatul de urbanism și autorizația de construire Certificatul de urbanism Certificatul de urbanism este un document informativ eliberat de autoritățile locale care detaliază condițiile și reglementările urbanistice aplicabile unui teren sau imobil. El nu constituie drept de construire, ci oferă informații despre: Autorizația de construire Autorizația de…

Controlul legalitatii certificatului de urbanism

∞ Bunăstarea nu te face bun, însă bunătatea aduce bogaţie şi toate celelalte bucurii ∞

Este posibilă exercitarea controlului de legalitate, pe cale separată, asupra certificatului de urbanism prin care s-a dispus interdicţia de a construi sau care conţine alte limitări. Certificatul de urbanism este actul de informare cu caracter obligatoriu prin care autoritatea administraţiei publice judeţene sau locale face cunoscute: Rolul certificatului de urbanism Rolul certificatului de urbanism este…

Semnatura olografa pe act contraventie lipsa rovinieta

∞ Suntem ceea ce facem în mod repetat. Excelenţa nu este altceva decât o obişnuinţă ∞

Semnatura olografă pe act contravenţie lipsă rovinietă a agentului constatator este obligatorie, la contravenţii constatate prin mijloacelor tehnice. Având în vedere forma de emitere şi de comunicare a procesului-verbal, semnatura olografă a agentului constatator este obligatorie. Actul Juridic Civil Actul juridic civil este o manifestare de voinţă făcută cu intenţia de a produce efecte juridice, respectiv…

Raporturile juridice primar si unitatea administrativ teritoriala

∞ Pentru a reuşi în viaţă, ai nevoie de două lucruri: de ignoranţă şi de încredere ∞

Natura raporturilor juridice stabilite între primar/viceprimar şi unitatea administrativ-teritorială Raporturile juridice primar şi unitatea administrativ teritorială sunt reglementate și de norme din  Codul muncii: referitor la Codul muncii se aplică şi raporturilor de muncă reglementate prin legi speciale, numai în măsura în care acestea nu conţin dispoziţii specifice derogatorii.  Calificarea raporturilor juridice dintre primar/viceprimar şi unitatea administrativ-teritorială…

Competenta verificarii persoanei ce i s-a incredintat vehiculul

∞ Fericirea unui om nu constă în lipsa dorinţelor, ci în cunoaşterea perfectă a lor ∞

Competenta verificării persoanei ce i s-a încredinţat vehiculul aparține exclusiv poliției rutiere. Proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui autovehicul este obligat să comunice poliţiei rutiere identitatea persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice: Încredințarea unui vehicul unei alte persoane implică responsabilități juridice și morale importante pentru proprietar. Este esențial ca…

Autorizarea executarii lucrarilor de constructii

∞ Hotărârea care nu poate fi schimbată e proastă ∞

Autorizarea executării lucrărilor de construcţii este reglementată prin: Autorizarea executării lucrărilor de construcții Etapele esențiale în autorizarea lucrărilor de construcții Cererea pentru autorizația de construire Aceasta trebuie depusă de către proprietar sau investitor, și este însoțită de documentația tehnică și urbanistică specifică (certificatul de urbanism, avize de specialitate, planuri etc.). Certificatul de urbanism Un document…

Administratia publica locala – Principii

∞ Apreciază-ți dorințele, cântărește-ți gândurile, măsoară-ți vorbele ∞

Administrația publică locală joacă un rol esențial în gestionarea și organizarea comunităților, fiind responsabilă de implementarea politicilor publice la nivel local. Principiile de bază care ghidează activitatea administrației publice locale reflectă valorile și obiectivele fundamentale ale guvernării democratice, asigurând buna funcționare a serviciilor publice și participarea activă a cetățenilor. O analiză a acestor principii include:…