Ordonanta nr.66 din 2000 consilier in proprietate industriala

∞Adesea, în împrejurări îndoielnice, îndrăzneala înlocuiește hotărârea îndelung chibzuită∞

 

Ordonanta nr.66 din 2000 consilier in proprietate industriala a fost publicată in M.O. nr. 1.019 din 21 decembrie 2006

 CAP. I Dispozitii generale

ART. 1

(1) Profesia de consilier in proprietate industriala este libera si independenta, cu organizare si functionare autonoma, in conditiile prezentei ordonante.

(2) Activitatea de consilier consta in acordarea de asistenta de specialitate in domeniul proprietatii industriale si reprezentarea persoanelor fizice si juridice romane sau straine interesate in fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, precum si fata de terti in procedurile reglementate.

(3) Domeniul proprietatii industriale are ca obiect brevetele de inventie, desenele si modelele industriale, marcile de comert si de serviciu, numele comerciale, indicatiile de provenienta, geografice sau denumirile de origine, topografiile de circuite integrate, precum si combatarea concurentei neloiale.

ART. 2

Consilierul este persoana fizica atestata in conditiile prezentei ordonante si inscrisa in Registrul national al consilierilor.

ART. 3

In scopul reprezentarii si ocrotirii la nivel national si international a intereselor consilierilor se infiinteaza Camera Nationala a Consilierilor in Proprietate Industriala din Romania, denumita in continuare Camera.

ART. 4

Profesia de consilier poate fi practicata numai de persoana fizica inscrisa in Registrul national al consilierilor in proprietate industriala si care este membra a Camerei.

CAP. II Dobandirea calitatii de consilier in proprietate industriala

ART. 5

Calitatea de consilier poate fi dobandita, in urma promovarii unui examen sustinut in fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, in conditiile specificate de prezenta ordonanta, de catre persoana care face dovada indeplinirii cumulative a urmatoarelor conditii:

  • a) este cetatean roman, cetatean al unui stat membru al Uniunii Europene sau al altui stat al Spatiului Economic European;
  • b) are domiciliul, resedinta sau sediul profesional in Romania;

Textul integral.…..Ordonanta-nr.-66-din-2000-profesia-de-consilier-in-proprietate-industriala

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.