ORDIN nr. 700 din 2014 regulament cadastru si CF

∞ Încerc să supun împrejurările și nu mă supun lor ∞

ORDIN nr. 700 din 2014 regulament cadastru si CF privind aprobarea Regulamentului de avizare, recepţie şi înscriere în evidenţele de cadastru şi carte funciară

ART. 1 din ORDIN nr. 700 din 2014 regulament cadastru si CF

Se aprobă Regulamentul de avizare, recepţie şi înscriere în evidenţele de cadastru şi carte funciară, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

ART. 2

La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă:

  • a) Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nr. 633/2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a birourilor de cadastru şi publicitate imobiliară, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.049 din 29 decembrie 2006, cu modificările şi completările ulterioare;
  • b) Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nr. 634/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind conţinutul, modul de întocmire şi recepţie a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciară, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.048 din 29 decembrie 2006, cu modificările şi completările ulterioare;
  • c) Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nr. 108/2010 privind aprobarea Regulamentului de avizare, verificare şi recepţie a lucrărilor de specialitate din domeniul cadastrului, al geodeziei, al topografiei, al fotogrammetriei şi al cartografiei, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 223 din 9 aprilie 2010;
  • d) Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nr. 186/2009 privind stabilirea termenelor de prestare a serviciilor furnizate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi unităţile sale subordonate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 296 din 6 mai 2009, cu completările ulterioare.

ANEXĂ 

CAPITOLUL I    DISPOZIŢII GENERALE

OBIECTUL ŞI SCOPUL ÎNSCRIERILOR ÎN PLANUL CADASTRAL ŞI CARTEA FUNCIARĂ
ART. 1

Prezentul Regulament stabileşte procedurile de lucru privind înscrierea în evidenţele de cadastru şi carte funciară a imobilelor, avizarea şi recepţia lucrărilor de specialitate. Acestea sunt obligatorii pentru persoanele fizice şi juridice care execută lucrări de specialitate şi pentru salariaţii oficiilor teritoriale care au atribuţii de avizare, recepţie şi înscriere a imobilelor în cartea funciară.

Textul integral.……Ordin-nr.-700-din-2014-Regulament-cadastru-si-carte-funciara …….

Similar Posts

2 Comments

  1. Mihalache Victor Gheorghe spune:

    Sarut mana.
    Incurajat fiind de indemnul dvs. de mai sus, indraznesc sa va expun, pe scurt, urmatoarea situatie:
    am fost dat in judecata de un vecin, care revendica circa 1,40 metri din proprietatea mea, pe toata lungimea terenului, motivand ca terenul este al lui.
    De unde confuzia: cadastrul meu si al vecinului au fost facute de aceeasi persoana, cu valori gresite, terenul vecinului, eronat, suprapunindu -se peste al meu; de aici revendicarea ca pamantul lui este la mine!
    Judecandu – ne, prezentand alte expertixe, martori, documente, foto. etc., instanta a decis, logic, o experetiza de la o alta persoana autorizata. In final, concluzia a fost ca reclamantul -vecinul s-a retras intentionat spre est cu terenul, fiind mlastina si de aici lipsa de suprafata fata de actele oficiale.
    Pe mine m-a gasit cu 148 de mp. in plus fata de acte(conform cadastrului facut de prima persoana)!
    Am castigat procesul.
    Normal, este necesar sa refac cadastrul.
    Prin Declaratia de la notar, pot pastra suprafata in plus care apare in hotararea instantei?
    Va multumesc.

    1. Gabriela Fainita spune:

      Dacă respectiva suprafață nu este revendicată de alt proprietar, o puteți folosi în continuare, iar după trecerea termenului legal, puteți face acțiune în instanță pentru constatarea dreptului de proprietate prin uzucapiune.
      Până atunci trebuie să plătiți taxele/impozitul pe respectivul teren și să fie trecut în Cartea Funciară.

      https://projurista-plus.com/uzucapiunea-imobiliara-tabulara-extratabulara/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.